Kinderworkshops

"Als een kind weet over welke kwaliteiten en talenten het beschikt en deze bewust kan inzetten, zal het meer in zijn kracht komen te staan." 

Voor wie zijn de kinderworkshops bedoeld?
Naast individuele begeleiding kun je bij Colourkidzz ook verschillende inspirerende workshops volgen. De workshops zijn bedoeld voor (hooggevoelige) kinderen en jongeren (leeftijd ca. 4 tot ca. 15 jaar) die op een leuke en leerzame manier willen werken aan hun eigen ontwikkeling. De workshops reiken je oefeningen aan die jou meer rust en ontspanning bieden waardoor je lekkerder in je vel komt te zitten. Je leert hoe je jezelf kunt gronden, je beter kunt concentreren, het geeft je mogelijkheden voor meer energie, meer lichaamsbesef en innerlijke balans. Kortom het biedt je een leuke en leerzame manier om je verder te ontwikkelen en lekker te (blijven) functioneren op school en in je vrije tijd. De workshops spelen in op de veeleisende en drukke maatschappij waarin we nu leven en biedt je een welkome tegenhanger om meer bij jezelf te komen en je prettig te voelen. De kinderworkshops kunnen deel uitmaken van een kinderfeestje, vrienden/vriendinnenuitje, BSO activiteit.

Welke workshops kan ik volgen?
Je kunt bij mij drie workshops volgen die zowel op aanvraag zijn (op maat) als op vooraankondiging waarvoor je jezelf vooraf kunt opgeven. Je kunt een aanvraag doen of  je opgeven voor de workshop:
 
* OK (Onderlinge Kindermassage) workshop
* Kindermassage voor ouders  
* Lekker in je vel, echt wel!  (Balansworkshop)
* Essentiële oliën en kinderen

OK  (Onderlinge Kindermassage) workshop
In de workshop OK leren kinderen in een veilige setting van een klein groepje op een prettige manier contact te maken met hun leeftijdsgenootjes. Contact en verbinding die via de non-verbale communicatie van speelse tactiele aanraking wordt overgebracht. De kinderen oefenen op elkaar met eenvoudige massagehandgrepen die op de kleding wordt toegepast. De oefeningen worden ondersteund met liedjes en/ of tactiele attributen en spel/ verbeelding. Voorbeelden van liedjes en oefeningen voor jongere kinderen zijn: De spin Wiedewin, Hansje Pansje Kevertje, Autowasstraat, Weerbericht, Touwladder bebeklimmen, Bij de kapper. Voor oudere kinderen en jongeren is deze speelse ondersteuning niet per se nodig. De workshop kan worden ingezet als naschoolse activiteit, peuteractiviteit op kinderdagverblijf, kinderfeestje, vrienden- of gezinsuitje of als variant op therapie samen met je kind(eren). 
Doel/ resultaat: meer verbondenheid, positief sociaal contact, rust, ontspanning, energie, loslaten van spanningen en/of emoties, beter lichaamsbesef, verbeterde concentratie.
Duur: 1 - 1,5 uur.
Aantal deelnemers: 2 - 10 kinderen (in eigen praktijkruimte), ca. 10 - 20  kinderen op locatie.
Tarief: €25,- per kind. Vraag een offerte aan voor groepjes. Informeer naar de mogelijkheden voor een specifiek afgestemde workshop op locatie of op maat. Workshop is inclusief cursusmapje met oefeningen en drinken.
Eerstvolgende geplande workshop:  

-> Ik doe een aanvraag voor deze workshop

Kindermassage voor ouders 
De workshop kindermassage voor ouders is een persoonlijke workshop voor ouders die graag zelf hun kind willen leren masseren met specifieke massage handgrepen en tactiele oefeningen. De workshops worden altijd op aanvraag verzorgd. Omdat de workshop in privé setting wordt aangeboden, wordt alle ruimte en vertrouwdheid gewaarborgd en gaat alle aandacht en tijd uit naar jezelf en je kind(eren). 
Inhoud workshop/doel:
* Meervoudige effecten van kindermassage
* Specifieke aandachtspunten van kindermassage
* Massagevoorbereiding
* Een kindermassage geven 
Duur: ca. 2 uur.
Aantal deelnemers: 1 of 2 volwassenen met kind(eren). Informeer naar de mogelijkheden.
Tarief: €120,- per duo ouder/kind (het tarief van 2 ouders met 1 of 2 kinderen is €160,-) . Informeer naar de mogelijkheden voor een specifiek afgestemde workshop op maat. De workshop is inclusief uitgebreid cursusmateriaal en drinken.

-> Ik doe een aanvraag voor deze workshop
 
Lekker in je vel, echt wel! Balansworkshop voor kinderen
De kinderworkshop lekker in je vel, echt wel, kan worden ingezet als naschoolse activiteit, kinderfeestje, vrienden- of gezinsuitje of als variant op therapie samen met je kind(eren). De workshop biedt kinderen praktische oefeningen in een kleine setting bestaande uit bewegings- en energieoefeningen (Braingym), tactiele oefeningen (onderlinge kindermassage) en aandachtsoefeningen (mindfulness for kids).  
Doel/ resultaat: meer rust, ontspanning, energie, loslaten van spanningen en/of emoties, beter lichaamsbesef, sociaal contact, verbeterde concentratie
Duur:  1,5 - 2 uur.
Aantal deelnemers: 2 – 7 kinderen (in eigen praktijkruimte), ca. 7 - 20 kinderen op locatie. Informeer naar de mogelijkheden.
Tarief: €35,- per kind. Vraag een offerte aan voor groepjes. Informeer naar de mogelijkheden voor een specifiek afgestemde workshop op locatie of op maat. De workshop is inclusief cursusmapje met alle oefeningen en drinken.
Eerstvolgende geplande workshop:

-> Ik doe een aanvraag voor deze workshop

Essentiële oliën en kinderen
Geuren zijn heel basaal. En ruiken met de neus is misschien wel het meest onderschatte zintuig in een wereld die veelal op kijken en horen is gericht. Op school wordt er een beroep gedaan op auditieve en visuele prikkelverwerking. Soms zijn de prikkels te overweldigend en dan biedt het reukorgaan een mooie tegenhanger om rust te brengen. Aromatherapie en het werken met essentiële oliën biedt vele mogelijkheden om de gezondheid van kinderen te ondersteunen en de balans te herstellen. 
Inhoud workshop/ doel: 
* Geuren ruiken en ervaren / Wat zijn essentiële oliën?
* Hoe kan het kind het toepassen in dagelijks gebruik?/ Hoe kan ik ze toepassen voor mijn kind(eren) in de thuissituatie? 
* Voor welke fysieke klachten en emoties kunnen essentiële oliën gebruikt worden?
* Maak je eigen aroma verstuiver of roller
Duur: ca. 2 uur.
Aantal deelnemers: 2 t/m 8 kinderen of 1 of maximaal 4 volwassenen met kind. Informeer naar de mogelijkheden.
Tarief:  € 35,- per kind of € 120 per duo ouder/kind(eren). Vraag een offerte aan voor groepjes groter dan 8 kinderen. Informeer naar de mogelijkheden voor een specifiek afgestemde workshop op locatie of op maat. De workshop is inclusief cursusmapje en drinken.
 
-> Ik doe een aanvraag voor deze workshop

Wees kleurrijk jezelf!

Sheila Haanstra-van Kan

Contact & aanmelden workshop

Pagina delen :-)