Kindermassage

Waarom kindermassage?
Kindermassage heeft vele positieve effecten op fysiek en mentaal gebied. Het is niet zomaar een voortzetting van de welbekende babymassage, maar heel concreet een praktische ondersteuning voor kinderen om zich lichamelijk en geestelijk gezond te voelen. Harmoniserende kindermassage is gestoeld op de basis- en levensbehoefte van kinderen om aangeraakt te worden en bewust en liefdevol contact met elkaar te maken. Tegenwoordig zijn veel kinderen uit balans door een veeleisende en prikkelrijke omgeving waarin het kind doorgaans opgroeit. Dit brengt zichtbare effecten van disbalans voor kinderen met zich mee. Steeds meer (schoolgaande) kinderen ervaren een constante druk wat zich uit in overprikkeld zijn, vermoeid, opstandig, druk, teruggetrokken zijn, concentratieverlies, onrustig slapen, buik- en/ of hoofdpijn.

"Door het veelvuldige contact en de communicatie van mensen via pc, smartphones en social media is het persoonlijke contact tussen mensen grotendeels verdrongen. Maar hierdoor is de behoefte aan echt contact steeds sterker en noodzakelijker geworden. Dit geldt zeker ook voor kinderen. Massage kan daarom als (preventieve) behandelvorm zoveel betekenen voor jong en oud."

De positieve effecten van harmoniserende kindermassage
Kindermassage:
* versterkt het immuunsysteem (de weerstand)
* bevordert het slapen
* ondersteunt bij overprikkeling
* geeft ontspanning en rust (anti-stress)
* helpt bij (psychosomatische) fysieke klachten: hoofdpijn, buikpijn, vermoeidheid, obstipatie, diarree, eczeem, bedplassen
* bevordert het leer- en concentratievermogen
* vermindert agressief of opstandig gedrag
* stimuleert intensiever spelen
* zorgt voor beter lichaamsbesef
* bevordert het besef van eigen grenzen
* stimuleert onderlinge verbondenheid 
* stimuleert de groei
* zorgt voor betere aarding en doorbloeding (koude voeten)
* haalt het kind in het hier en NU (uit het hoofd, in het lijf)

Welke kindermassage past bij mijn kind?
In mijn praktijk komen kinderen vanaf ca. 3 jaar tot 13 jaar. Maar massage is ook uitermate geschikt voor jongeren vanaf 14 jaar. Zij komen tevens bij mij terecht via mijn andere gezondheidspraktijk EsZensa Wellness.  Mijn liefde voor massage is bij EsZensa Wellness ontstaan en ondertussen kan ik terugkijken op een ruime ervaring met het geven van verschillende massagebehandelingen.
Het is belangrijk dat de massage aansluit bij de behoeften, problematiek en ontwikkelingsfase van je kind. Je kunt in mijn praktijk daarom kiezen tussen drie vormen van harmoniserende kindermassage. Daarnaast kun je samen met je kind ook de keuze maken voor een energetische behandeling/ energetische kindermassage boven op de kleding. 
Informeer eventueel bij de gemeente of uw kind voor massagetherapie of kindercoaching in aanmerking komt voor financiering vanuit PGB.

1. Mindful kindermassage
2. Energetische kindermassage
3. Aroma-reflex kindermassage
4. Energetische behandeling

Mindful kindermassage
De Mindful kindermassage is bedoeld voor kinderen die het moeilijk vinden om vanuit zichzelf tot rust te komen of stil te zijn/ liggen.  De mindful kindermassage helpt je kind om via geleide aandacht (mindful) en kinderlijke fantasie  zich te verbinden met zijn/ haar lichaam. Er wordt aandacht besteed aan het masseren van het lichaam waar emoties of energie zich hebben opgestapeld of waar het juist beter mag gaan stromen; Zoals in de buik, het hoofd, de voeten, de rug. De mindful kindermassage kan ook zonder geleide aandacht (zonder woorden) uitgevoerd worden en dus in stilte ontvangen worden wanneer geleide fantasie niet nodig is. 
Deze kindermassage biedt rust & ontspanning, ondersteunt het lichaamsbesef, leer- en concentratievermogen, een gevoel van veiligheid, bevordert groei & slaap, helpt bij angst & spanningen. De Mindful kindermassage is erg geschikt voor kleine kinderen, juist omdat zij minder gemakkelijk stil kunnen blijven liggen. De massage kan zowel met olie op de huid als op de kleding zonder olie verzorgd worden. De behoeften en aard van het kind zijn hierbij leidraad. 
Duur massage: 30 minuten - Tarief Mindful kindermassage - Bevordert lichaamsbesef, hier en nu gevoel, bewust voelen, grenzen ervaren

-> Maak een afspraak voor deze massage

Energetische kindermassage
De energetische kindermassage is een rustgevende en diep doorwerkende massage die je kind naast lichamelijke ontspanning en rust de mogelijkheid biedt om energieblokkades in het lichaam los te laten. Blokkades die door overprikkeling of vastgehouden emoties ontstaan zijn en zich in het lichaam als vastzittende spieren en innerlijke spanningen laten voelen. En dit kan leiden tot allerlei lichamelijke klachten zoals vermoeidheid, hoofdpijn, buikpijn.
Deze massage helpt je kind meer bewust te worden van zijn of haar lichaam & emoties. De energetische kindermassage is een liefdevolle massagebehandeling waarbij energiepunten in het lichaam aangeraakt worden en een natuurlijke energiedoorstroming bevorderd wordt. De energetische kindermassage helpt op elk vlak van loslaten en doorstroming: loslaten van spierspanning, emoties en gedachten. De massage wordt, indien nodig, ondersteund met mindfulness techniek zoals bij de Mindful kindermassage waardoor het kind zich makkelijker ontspant. Na een energetische massage voelt je kind zich vaak lichter, verlost van spanningen of overprikkeling en meer geaard en aanwezig in zijn/ haar lichaam.
Duur massage: 30 minuten - Tarief Energetische kindermassage - Bevordert loslaten spanningen en emoties, aarden, energiedoorstroming

-> Maak een afspraak voor deze massage

Aroma-reflex kindermassage
De aroma-reflex kindermassage is een gecombineerde holistische massagebehandeling van aromatherapie en reflexzonetherapie die wordt toegepast bij kinderen om pijnklachten, lichamelijke of psychische klachten te behandelen. Bepaalde reflexzones in het lichaam worden met verschillende massagegrepen geactiveerd die zich bevinden op de voeten, handen, hoofd, oren, nek, rug, borstkas. Vervolgens wordt een zorgvuldig samengesteld etherisch oliemengsel in de huid gemasseerd voor effectieve opname en werking. De etherische oliën die in deze massage voor kinderen gebruikt worden en geneeskrachtig werken, zijn lavendel, sinaasappel, mandarijn, roos, kruizemunt, neroli. De reflexzones staan o.a. in verbinding met de organen, klieren en zenuwen. De aroma-reflex kindermassage is gericht op het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van het kind. Door de reflexzones op een specifieke manier te masseren, wordt de doorbloeding van het lichaam bevorderd en kunnen blokkades in de energiedoorstroming door deze massage worden opgeheven. Het is een effectieve massagebehandeling bij onrust en slaapproblemen, concentratiestroornissen, verkoudheid, huidaandoeningen, hoofdpijn, buikpijn/ maag- en darmklachten, vermoeidheid.
Duur massage: 30 minuten - Tarief Aroma-reflex kindermassage - Bevordert energiedoorstroming, herstel van diverse fysieke klachten

-> Maak een afspraak voor deze massage

Energetische (massage)behandeling bovenop de kleding

De energetische behandeling is wat de uitvoering betreft net even anders dan de drie genoemde massagebehandelingen. Het is vergelijkbaar met energetische healing. Wil je voor je kind een energetische massage kiezen, maar vind jouw kind het niet zo prettig om direct op de huid aangeraakt te worden? Geen probleem. Dan kun je kiezen voor een energetische (massage)behandeling bovenop de kleding. De energetische behandeling is een liefdevolle behandeling waarbij de energiepunten op het lichaam (meridianen, chakra's) aangeraakt worden en een natuurlijke energiedoorstroming bevorderd wordt. De energetische behandeling helpt net als de energetische massage op elk vlak van loslaten en doorstroming: loslaten van spierspanning, emoties en gedachten. De nadruk bij deze behandeling ligt op energetische doorstroming en aarding. Wanneer kinderen veel in het hoofd zitten, prikkelgevoelig zijn, minder geaard, onrustig, bozig, verdrietig, angstig kan deze behandeling meer balans en rust bieden. Het is effectief bij hoofdpijn, buikpijn/ maag- en darmklachten, koude voeten, slaapproblemen, concentratieproblemen, vermoeidheid.
Duur behandeling: 35 minuten - Tarief Energetische behandeling - Bevordert loslaten spanningen en emoties, aarden, energiedoorstroming

--> Maak een afspraak voor deze behandeling

MAAK EENVOUDIG EEN AFSPRAAK VOOR HARMONISERENDE KINDERMASSAGES OF EEN ENERGETISCHE BEHANDELING VIA HET ONLINE BOEKINGSSYSTEEM (van moederpraktijk EsZensa Wellness).
Je hebt direct inzicht in de agendabeschikbaarheid en je kunt heel eenvoudig een afspraak inplannen wanneer het jou uitkomt voor een behandeling op korte of langere termijn voor je kind(eren). Kies dan voor harmoniserende kindermassages 2 t/m 13 jaar of voor energetische behandelingen/ healing.

Wees kleurrijk jezelf!

Sheila Haanstra-van Kan

Contact & afspraak maken

Pagina delen :-)