Copyright © Praktijk Colourkidzz all rights reserved.                    KvK: 20133740

 
          

       
      
Colourkidzz
Kleurrijk jezelf
			 Eigenwijsje:

     
‘Ik zorg goed voor mijzelf!’

           

Praktijk Colourkidzz
Sheila Haanstra-van Kan
Eekhoornstraat 20
4817 ES Breda
076-8503800 / 06-40138169
info@colourkidzz.nl

HSP, een kleine minderheid
Hoogsensitieve personen vormen met ca. 20% van de bevolking een minderheid. Het is dan ook niet vreemd dat je met hooggevoeligheid vaak het idee krijgt anders te zijn dan anderen en jezelf afvraagt of jij nu gek bent. Hierdoor past een sensitief persoon zich vaak aan de omgeving aan, waarbij het contact met de eigen kern verloren gaat en je uit balans raakt. Een laag zelfbeeld en een gebrek aan eigenwaarde kunnen het gevolg zijn van het niet herkennen of onderkennen van de eigen hooggevoelige aard.

HSP checklist                                    

Vaak blijkt dat als een kind hooggevoelig is, een van de ouders of beide ouders dit zelf ook is/zijn. In de bijlage tref je een checklist aan waarin je kunt bepalen of je zelf ook hoogsensitief bent.
Beantwoord alle vragen, bepaal of iets op jou van toepassing is of niet. Bij meer dan 12 keer Ja kun je ervan uitgaan dat je een meer dan gevoelige aard hebt of hooggevoelig bent. De lijst is afkomstig uit onderzoek door Elaine Aron, HSP Test. Voor begeleiding bij hooggevoeligheid lees je meer bij ouderbegeleiding.

 

 

 

HSP checklist volwassenen.docx